Jeg var på isen igjen i helgen, og tok maaange kombinasjonspiruetter. Det ble faktisk en kjempegøy trening, selv om ishallen var fullstappet med folk, og jeg måtte kjøre "slalåm baby!" og navigere mellom alle småungene som for` vinglende og vaklende både på kryss og tvers over isen.
Jeg har skatet 2-3 ganger i uken den siste måneden (3-4 timer pr gang), og det merkes godt på piruettene. Kombinasjonspiruettene har blitt litt bedre enn det de var i begynnelsen av skøyte-sesongen (da jeg omtrent hadde glemt ut "alt" jeg hadde lært, hihi). Og jeg har begynt å øve på layback piruett igjen (wheeheee!), både layback for seg selv, og camel-layback kombinasjon. GØY!!! =D
Layback Piruett..:
Selveste klassiske symbolet på kunstløp.
Jeg sluttet å øve på layback da jeg for nesten 2 år siden ble kjørt overende av en hockeyfyr mens jeg var midt i piruetten! Ikke noen behagelig opplevelse! :S I tillegg har jeg hatt enda noen uhell; bl.a. satte skøytejernet seg bom fast i en dyp sprekk i isen mens jeg var midt i layback`en, så jeg gikk fra å snurre "fort" med blikket rett opp i taket, til å plutselig stå bom fast, for så å bli slengt opp i lufta som en filledukke, og lande oppå øyebenet mitt! =S
En annen gang klarte en av hockeyfyrene å slå pucken rett under skøytejernet mitt, også denne gang mens jeg var midt i en layback, så jeg bråstoppet og deiset i isen. Som om ikke det var nok, fikk jeg etter for mye layback snurring muskelsmerter i ryggen (antageligvis overstrekking eller belastningsskade), og sluttet derfor helt å øve på layback piruett. Men nå kribler det veldig etter å prøve på denne piruetten igjen! Skal bli gøy å øve på litt annet enn sittepiruetter og parallell piruetter! ;))
2 kommentarer:
Hei! Har et spørsmål og det er; Jeg lurer på om det finnes privat kurs i kunstløp for de som er under 14 år?
Det kommer litt an på hvor i landet du bor. I Oslo og Bergen er det gode tilbud for barn og unge.
Har du aldri gått på skøyter før, eller har begrensede ferdigheter på isen, anbefales det at man tar kontakt med en av de lokale skøyteklubbene, og melder seg på en av "skøyteskolene" som disse klubbene tilbyr. Her lærer man grunleggende ferdigheter, som feks. riktig skøyte-teknikk, fall-teknikk, gå forover / bakover, stoppe, svinge forover / bakover osv.
Har man grunnleggende skøyte-ferdigheter, vil man sannsynligvis ha mer utbytte av å melde seg på ungdomsgruppen, hvor man lærer forskjellige kunstløpelementer (trinn, flyver-sekvenser, diverse hopp og piruetter).
Hvis man har tilstrekkelige grunnleggende skøyteferdigheter, har lært grunnleggende hopp og piruetter, og evt. har gått fra hobbyløper til konkurranseløper, er det noen som ønsker "privat-undervisning" i tillegg til organisert trening med kunstløpgruppen.
Dersom man ønsker slike "privat kurs", må man ta kontakt med kunstløp trenerne direkte og høre om de tilbyr privat timer (ofte er disse timene "reservert" for konkurranseløpere). Privatundervisning er generelt veldig dyrt, - gjerne 300-500 kr per. time.
Legg inn en kommentar