søndag 1. mai 2011

This is how we roll..


For skate-entusiaster som må bytte ut sylskarpe skøyte-jern med inline-rammer og roller-hjul når sommeren nærmer seg (eller for dem som simpelthen foretrekker å rulle på bar bakke fremfor å gli og fly over skøyte-isen), finnes det faktisk en del å velge i ;

Vanlige, "ordinære" Inline Skates eller Rollerblades.. ;
Passer for dem som vil "morsjons-skate" med en treningskompis, skate litt rundt-og-rundt og frem-og-tilbake med familie og venner, eller bare flørte-skate litt med kjæresten, samboeren, ektefelle e.l. ;)

Speed Skates.. ;
Speed-skating (dvs der man skater så fort som mulig i løpsbane) passer spesielt for dem som driver med lengdeløp-skøyting om vinteren, og som vil ha et skate-alternativ i sommerhalvåret.

Aggressiv / Freestyle / Pro Skates.. ;
Passer for dem som absolutt ikke klarer å skate "normalt" på veien, men bare MÅ hoppe opp og skate langs rekkverk og ramper.. hihi ;)

Inline Hockey Skates.. ;
Passer for dem som driver med ishockey til vanlig, og som vil ha et skate-alternativ i sommer-månedene.

Rollerskates / Rulleskøyter.. ;
Passer for dem som foretrekker quad fremfor inline (dvs. 4 hjul parallellt to og to, istedenfor 4 hjul rett etter hverandre på linje), og som vil morsjons-skate med familie og venner, flørte-skate med kjæresten, eller retro-skate / disco-skate og mimre tilbake til 70-tallet! ;)

Artistic / Figure Inline Skates..;
Når det gjelder inline versjonen av kunstløpskøyter finnes det per i dag 3 hovedtyper..;

Triax Skates..;

Snow White Skates..;


Pic Skates..;

Disse 3 passer for dem som driver med artistic inline skating (inline skating med elementer fra kunstløp og ballett), dem som driver med kunstløp, og vil ha et skate-alternativ om sommeren, og dem som i utgangspunktet ikke driver med hverken kunstløp, ballett, artistic inline eller dans, men som har lyst på inline skates / rollerblades, og samtidig har lyst å lære noen elementer fra kunstløp.











Which Roller are you..?? =)

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hei, lurer veldig på hvor du får tak i Pic Skates. Har lett overalt etter sånne.. :P

Anne C. sa...

Man får ikke kjøpt Pic Skates på "vanlige" sportsbutikker, som f.eks. G-sport, Intersport e.l. Man må bestille dem fra nettbutikk.

Den eneste norske nettbutikken som selger Pic Skates (etter det jeg vet om iallfall) er skøyteshop, norges eneste kunstløp-nettbutikk.

Det finnes også flere utenlandske nettbutikker som fører Pic Skates, bl.a. Skatebuys, (men da må man huske på at frakt og toll kommer i tillegg).

Her er lenker til Pic Skate sin nettside, og de to nettbutikkene nevnt ovenfor..:

http://www.picskate.com/
http://www.skate-buys.com/picinline.html
http://www.skoyteshop.com/Shop/List/8-Tilbehør/80/10


Man kjøper skøyte-støvler, PIC ramme+hjul, og gummi-knotter hver for seg. I tillegg bør en også investere i en skikkelig skate-hjelm, samt albue- kne- og håndleggsbeskyttere, spesielt om man skater ute på asfalt eller betong!!

Håper du fikk ordentlig svar på det du lurte på! =)