tirsdag 3. januar 2012

Mer skøyte-julepynt


Den superkoselige julestrømpen min. <3 Jeg fikk den i julegave av min tante i fjor. Det lå 3 pakker Ballerina kjeks oppi den (men de er for lengst spist opp, hehe). ;) En julestrømpe absolutt alle små og store isprinsesser burde ha! =)


Denne skjønne skøyte-gutten fikk jeg nå til jul av selveste Slåtthaug-nissen! (a.k.a. tanten min, selvfølgelig!). ;) For de som ikke er videnkjent i Bergen, - Slåtthaug er Bergens utendørs kunstisbane, og årstedet for mange av mine hopp, piruetter og tryningser. ;)


Dette skøyte-anhenget fikk jeg av julegave av bestefar og bestemor. Jeg ble kjempeglad, og ble veldig imponert da jeg fikk høre at det var bestefar som tilfeldigvis hadde fått øye på denne i en butikk (da han gikk frem og tilbake i senter gangene og ventet på at bestemor skulle bli ferdig med shoppingen). ;) Han hadde løpt inn i butikken med det samme han fikk øye på anhenget, og bestemor fikk rent hakeslepp da han fortalte henne at han hadde handlet julegave. ;)


Først trodde jeg det var et smykke-anheng, og skjønte ingenting da jeg tok anhenget ut av boksen, og oppdaget at lenken var ca. 7 cm lang (?).


Først da skjønte jeg at det var pynt beregnet for juletreet! hihi ;) Nydelig var det uansett (det hadde sikkert vært kjempefint som smykke også). <3


Og sist men ikke minst, - iskrystall votten min, med "I love snow" på. (Jeg ville egentlig ha "I love Ice", men det hadde de ikke, så da fikk jeg nøye meg med snow isteden). ;)


Do you skate-decorate..? =)

<3

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, jeg lurte på om du visse om Riedell 320 Bronze Star er gode, til noen som har gått på kunstløp i et halv år, og har begynt og hoppe, og treneren min sa at jeg skulle kjøpe skøyter til at jeg kunne begynne med dobble hopp. Og om du vet hvor mye stivhet det er i dem ?

Anne C. sa...

Hvilke skøyte-støvler man bør velge (merke, modell, stivhetsgrad osv) avhenger av alder/høyde/vekt, hvor mye man skater (timer på isen pr uke ??), og ferdigheter / nivå (ISI freestyle 4,5,6,7 osv).

En høy ungdom/voksen med mye muskler veier selvfølgelig mer og enn en lav, liten og sped 10-11 åring. Er man høy og har mye muskler sliter man mer på støvlene, og bør generelt velge en litt stivere støvel.

En som trener på isen 10-18 timer pr uke, trenger generelt en stivere støvel enn en som bare trener 2-6 timer pr uke.

Ferdighetsnivå vil også være med på å avgjøre støvel modell. Er man på ISI Freestyle 7-8 trenger man en stivere støvel enn om man er på ISI 4-5.

Riedell Bronze Star er fra Riedells gamle serie, og har middels stivhet. Støvelen er generelt anbefalt for ISI freestyle nivå 2-5 (alle enkle hopp, kombo-hopp, axel, sitte piruett, parallell piruett, flyver sekvenser og kompleks fotarbeid). Alternativer til Bronze Star er Riedell 1310 LS eller 435 TS (begge fra Riedells nye serie).

Er man voksen/ høy med mye muskler, og trener 4-10 timer pr uke, kan man med fordel velge en litt stivere støvel.

Man bør uansett være svært forsiktig med å velge en støvel som er for stiv for ens alder/høyde/vekt, treningsmengde og ferdighetsnivå. For stive støvler kan gjøre det vanskeligere å lære nye elementer, og kan i tillegg gi ubehag og i noen tilfeller også skader på føttene.

Håper du fikk svar på det du lurte på. =)